
Sastojci:
mleka 1l
šlag krema 500g
kašika šećera 18
kašike gustina 3
mlevenog plazma keksa 150g
rendane mlečne cokolade sa les 200g
eurokrema crnog 100g
Uputstvo za pripremu:
Mleko ostavitii da provri sa šećerom pa dodati gustin i mesati oko 5 minuta dok se ne zgusne. Potom ga skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi ..najbolje nekoliko sati u frižideru. Umutiti šlag prema uputstvu. Šerpu sa gustinom izvaditi iz frižidera,umutiti mikserom pa dodati umućen šlag i nastaviti sa mućenjem kako bi se smesa ujednačila. Smesu podeliti na tri dela. U prvi deo staviti mleveni keks,u drugi rendanu čokoladu a u treći omekšali eurokrem. Dublji kalup obložiti celofanom,pa na dno sipati prvo fil sa čokoladom,pa onda sipati fil od keksa a na kraju fil od eurokrema. Kalup sa tortom staviti u zamrzivač da se stegne. Sutradan izvrnuti toru u poslužavnik i ukrasiti po zelji.
Objavite komentar