Ljetna, lagana, sočna!
Sastojci 6 osoba
Za tijesto:
350g glatkog brašna
225g kockica maslaca
1 žlica šećera
1 žličica soli
100ml vode
1 ribana korica limuna
Za nadjev:
6 komada breskvi
Sok 1 limuna
1 žličica cimeta
100g šećera
3 ravne žlice brašna
Priprema
Pomiješati sastojke za tijesto u blenderu i oblikovati u loptu. Umotati u prozirnu foliju i staviti u hladnjak na minimalno sat vremena.
1.
Breskve oguliti od kožice i narezati na tanke kriške. Staviti ih u posudu pa pomiješati s ostalim sastojcima za nadjev.
2.
Uključite pećnicu na 220 °C. Tijesto razdvojiti na dva dijela. Polovicu tijesta razvaljati između dva lista prozirne folije na tanko i razrezati na trakice za resetkicu. Staviti u hladnjak dok pripremite preostalo.
3.
Drugu polovicu rijesta razvaljajte između dva lista prozirne folije da pokrije dno i rub kalupa za pečenje (moj je bio promjera 24cm). Prebacite ga u posudu, a višak izrežite. Nadjev od breskvi prelijte po tijestu i poslažite rešetkicu koju ste ostavili u hladnjaku.
4.
Stavite u pećnicu peći na 220°C 20min. Potom prekrijte folijom, temperaturu snizite na 180 °C i pecite jos 40 minuta.
Posluživanje
Prije posluživanja ohladite i servirajte po želji. Dobar tek!
coolinarika.com
Objavite komentar