
SASTOJCI
4 jaja
150 g šećera
1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
150 ml ulja
1 vrećica Praška za pecivo Dolcela
200 ml jogurta
400 g maka
300 g tankog tijesta za baklavu
—
Za sirup:
500 ml vode
250 g šećera
1 limun
PRIPREMA
Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte ulje, prašak za pecivo, jogurt, mak koji ste prethodno samljeli i sve zajedno dobro izmiješajte.
U nauljenu tepsiju stavite dva lista tijesta za baklavu i premažite dijelom nadjeva.
Postupak ponavljajte tako dugo dok sve ne potrošite, a na kraju završite s dva lista tijesta.
Pripremljenu baklavu narežite na kocke ili trokute i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 25 minuta.
Vodu i šećer zavrijte i kuhajte oko 10 minuta. Na kraju dodajte limun narezan na ploške.
Pečenu baklavu polagano prelijte pripremljenim sirupom.
Posluživanje
Baklavu poslužite dobro rashlađenu.
Savjet
Kod pripreme baklave od maka vrlo važno je da mak bude svježe mljeveni.
Izvor: coolinarika
Objavite komentar