Kolač sa breskvama

Kolač sa breskvama

Pogledam ponekad kada uspijem stare epizode negdašnje" Večere za pet ", koja se prikazivala prije nekoliko godina, bude uvijek ponešto zanimljivo, ili učesnice ( kuharice ), malena nadmetanja, ženski razgovori, bockanja i takoto, kako mi već žene znamo jedna sa drugom, a ako je u grupi neki muški kandidat, onda se sva ili gotovo sve " raspekmeze " nad njim, ali tako je to u našim žensko-muškim odnosima zar ne.... i tako da ne duljim previše danas je jedna gospođa iz Solina pripremila za desert svojim gošćama upravo ovo, a kako sam ja dobila fine domaće breskve, odlučila se na isprobavanje, jer je kolač baš onako pravi ljetni, bez paljenja pećnice, a kako su gošće rekle " jako fini i osvježavajući ", pa vjerovati ćemo im na riječ.....

Sastojci
5 komada mekših bresaka
1/ 2 litre vode
3 žlice šećera ( vi ako želite možete dodati više šećera po ukusu )
1 vrećica vanilin šećera
1 vrećica pudinga od vanilije
petit keksi ( meni je bilo dovoljno 10 komada, s obzirom na veličinu oblika )
malo mlijeka za namamkanje keksa
šlag pjena ( pripremite ju na uobičajeni način prema uputama na vrećici )
 DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Priprema
1.
Prvo pripremite breskve, operite ih i ogulite, te nasjeckajte na male komadiće. U prikladnu posudu ulijte vodu dodajte šećer i vanilin šećer, te zakuhajte, kada zavrije neka malko vrije, a onda ubacite komadiće bresaka. Neka sve zajedno lagano kuha oko 10 minuta.
2.
U malo vode razmutite puding od vanilije, te i njega dodajte u onu smjesu, sve zajedno skuhajte uz stalno miješanje.
3.
Priredite podlogu za kolač od petit keksa, koji malo poprskajte mlijekom. Ja sam koristila kalup 20- 27,5 cm. Eh sada da slikam kekse, mislim da nije potrebno zar ne, zato evo slike sa smjesom od bresaka.
Na kekse isipajte smjesu od bresaka, malo prohladite, a onda stavite u hladnjak na hlađenju, jedno 2 sata.

4.
Prije posluživanja kolač namažite šlag pjenom i ... dobar vam tek!

5.
Uz šalicu crne kave, spremno za rezanje i isprobavanje.....

Posluživanje
Poslužite dobro rashlađeno, a odozgo kolač namažite šlag pjenom i ukrasite po želji.... gospođa je poslužila čašicu prošeka, pa ako ga imate negdje pri ruci zašto da ne, ja ću se odlučiti ipak za šalicu crne.... dobar vam tek!

coolinarika.com

Objavite komentar