
Napravićete je za čas i sačekati samo dok se ispeče. Jako je ukusna, lagana, jeftina i pogodna za ručak ili večeru. Ja je poslužim uz salatu od krasatavaca i pradajza, čašu jogurta ili kiselog mleka. Uživajte u odličnom ukusu i podelite recept sa prijateljima. Pogledajte Video sa detaljnijim receptom.
SASTOJCI:
– 1 veća tikvica ili dve male
– 1 krompir
– 1 manja šargarepa
– manja glavica crnog luka
– 1 čen belog luka
– 2 dcl. jogurta
– 1 dcl. ulja
– 1 dcl. vode
– začin od povrća
– so
– biber
– 3 jaja
– 7 punih kašika brašna
– pola kesice praška za pecivo
– veza peršunovog lišća
PRIPREMA:
Uključite prvo rernu na 220 stepeni.
Izrendajte svo povrće i promešajte. Posebno umutite jaja, dodajte začin, biber, jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo.
Umutite pa izmešajte sa vodom i ubacite iseckano peršunovo lišće. Posolite još ako treba.
Tepsiju podmažite sa malo ulja i brašna i na dno sipajte pola umućene smese, preko stavite svo izrendano povrće pa prelijte ostalim prelivom.
Viljuškom izbockajte i tepsiju protresite. Ovako pripremljeno odmah stavite u rernu da se peče oko sat i po vremena.
Ako vam se čini da jako rumeni prekrijte folijom jer bitno je da se krompir i šargarepa fino ispeku u testu.
Prijatno!
Izvor: serpica.net
Objavite komentar