PITA OD TIKVICA – BRZA I UKUSNA



Napravićete je za čas i sačekati samo dok se ispeče. Jako je ukusna, lagana, jeftina i pogodna za ručak ili večeru. Ja je poslužim uz salatu od krasatavaca i pradajza,  čašu jogurta ili kiselog mleka. Uživajte u odličnom ukusu i podelite recept sa prijateljima. Pogledajte Video sa detaljnijim receptom.
SASTOJCI:

– 1 veća tikvica ili dve male



– 1 krompir

– 1 manja šargarepa

– manja glavica crnog luka

– 1 čen belog luka

– 2 dcl. jogurta

– 1 dcl. ulja

– 1 dcl. vode

– začin od povrća

– so

– biber

– 3 jaja

– 7 punih kašika brašna



– pola kesice praška za pecivo

– veza peršunovog lišća

PRIPREMA:

Uključite prvo rernu na 220 stepeni.

Izrendajte svo povrće i promešajte. Posebno umutite jaja, dodajte začin, biber, jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo.

Umutite pa izmešajte sa vodom i ubacite iseckano peršunovo lišće. Posolite još ako treba.

Tepsiju podmažite sa malo ulja i brašna i na dno sipajte pola umućene smese, preko stavite svo izrendano povrće pa prelijte ostalim prelivom.

Viljuškom izbockajte i tepsiju protresite. Ovako pripremljeno odmah stavite u rernu da se peče oko sat i po vremena.

Ako vam se čini da jako rumeni prekrijte folijom jer bitno je da se krompir i šargarepa fino ispeku u testu.





Prijatno!

Izvor: serpica.net

Objavite komentar