
Divan i sočan kolač za ljeto, prepuno voća .Razlika je malo u pripravi a to ovom kolaču daje posebnu lakoću i pjenastosT, Recept je inače od Marthe Stewart. Ovaj kolac sam radila za jednu kavicu, moram reci da je coolinarika spojila jedan divan kruzok cura iz Splita i stvorila prekrasna prijateljstva, mi se na tjednoj bazi druzimo, izlazimo, fino papamo .Zato ovaj recept posvecujem njima // trebalo je ovo biti za imam nesto da ti kazem igricu ali ja sam toliko u poslu da na sve kasnim//necu nabrajati cure //ima ih dosta// ali ovo je za njih, cure ljubim vas!!!!Uzivajte u kolacu jer ovaj kolac je najbolji u drustvu!!
PODIJELI NA FACEBOOK + VIŠE
Slični
recepti
Voće u pudingu
Kako pravilno jesti voće
Suho i kandirano voće u rumu
Šumsko voće cheesecake
Sastojci
125g maslaca
80g Šećera ( kristal)
1 Vanilija šećer Dolcela
3 žumanjka
na vrh noža soli
240g Glatkog brašna Podravka
150g grčkog gustog jogurta
50ml mlijeka
Bjelanjci:
3 bjelanjka
80g Šećera ( kristal)
2žličice Prašak za pecivo Docela/ravne
Voće:
3 marelice/breskve
70g ribizla/jagoda
70g malina
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Koristili smo
Prašak za pecivo
Maxi puding okus vanilija
Vanilin šećer
Vanilin šećer
Vanilin šećer
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
Vanilin šećer
Prašak za pecivo
Maxi puding okus vanilija
1234567
Coolinarika zna koji su recepti najbolji!
Uz newsletter
znat ćeš i ti!
E-mail adresa
Dnevni Mjesečni
PRIJAVI SE
Priprema
1.
U zdjelu stavite maslac/ako te ga zaboravili izvaditi iz frižidera naribate ga na ribežu/ dodate šećer i vanilija šećer pa izradite mikserom da se fino zapjeni.Dodate jedan po jedan žumanjak, izradite do kraja.U smjesu stavite svu količinu brašna koji ste prije toga izmiješali sa šećerom.Dodate jogurt i mlijeko, nastavite sve miješati da dobijete finu smjesu.
2.
Odložite sa strane,Uzmite bjelanjke pa ih izmiksate, dodate šećer nastavite miješati/mikserom naravno/dok se šećer po prstima više ne osjeti u bjelanjku pa dodate pecivni prašak.
3.
Bjelanjak dodate špatulom ili bilo kojom žlicom u mješavinu maslaca i brašna, pazite sad više ne tučete mikserom jer nam treba pjenastos bjelanjka.Prebacite sve u dugi kalup za kruh /koji ste prije toga ili obukli u papir za pečenje ili lagano namastili po brašnili.
4.
Na vrh stavite narezane marelice na kocke, borovnice i ribizle .Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C 45-50 min.
5.
Servirati ohlađeno narezani na šnite , ja sam servirala sa sladoledom od zelenog čaja i mente sa komadićima oraha.
coolinarika.com
Objavite komentar